Vuoden Nosework Staffi ja vuoden Noseworktulokas

Voimassa 1.1.2024 alkaen

Korkeintaan kolme (3) koetta otetaan laskentaan.

Tasapisteissä voittaja on se, jonka pisteet on saavutettu ylemmästä luokasta. Jos kaikki tasapisteen saaneet ovat saman luokan koiria ratkaisee tasapisteissä vähiten virhepisteitä saanut. Tulosten mennessä tasan, voittajan ratkaisee arvonta, jonka hallitus suorittaa.

Vuoden Noseworktulokkaana palkitaan em. laskukaavan mukaan parhaiten menestynyt kyseisenä kalenterivuonna virallisen kilpailu-uransa aloittanut koira. Sama koira voi olla sekä Vuoden Nosework Staffi että Vuoden Noseworktulokas.

Pisteytys löytöpisteet Luokka 1 Luokka 2 Luokka 3
75-99 4 6 8
50-74 2 4 6
25-49 1 2 4

Pisteet sijoituksista:
1. 3 pistettä
2. 2 pistettä
3. 1 pistettä

Pisteet luokkanoususta
Lisäksi luokkanoususta saa yhden lisäpisteen (+1p.) /etsintämuoto, kilpailukaudella.

Vuoden Nosework Staffi ja vuoden Noseworktulokas pisteet kertyvät seuraavasti: löytöpisteet + mahdolliset sijoituspisteet + mahdolliset luokkanousupisteet.